İşletmeler Neden Blog Sayfası Oluşturmalı?

Kurumsal bloglara verilen önem her geçen gün artıyor. İşletmenize ait bir bloğunuzun olması sizi hem itibar hem de SEO açısından yukarı çıkaracak ve rakiplerinizden ayrılmanızı sağlayacak bir adım. Müşterilerinizle etkileşim kurmanızın giderek zorlaştığı günümüz şartlarında blog hazırlamanın önemini fark eden bir işletme olmaya ne dersiniz? 

Kurumunuza, markanıza, sektörünüze özel yazıların toplandığı web sitesine blog adı veriliyor. Blogunuz kurumsal web sitenizin bir parçası olabileceği gibi ayrı bir site olarak da hazırlanabilir. Hazırlayacağınız blog ile hem sektörünüzü geliştirerek katkıda bulunabilir hem de müşterilerinize sunduğunuz yararlı bilgilerle bağınızı güçlendirebilirsiniz. Uzun vadede blog sahibi olmanız sadık müşteriler elde etmenizi sağlar ve böylelikle satış ve karlılık oranlarınızı da arttırır. 

Günümüzde güçlü bir marka olmanın en önemli koşulu hikayenizi doğru şekilde müşterilerinize aktarmaktan geçiyor. Yazımızda kurumsal blog hazırlamanın faydalarını sizlere aktarmaya çalışacağız. 

  • Hikayenizi Daha Fazla İnsana Ulaştırmanızı Sağlar.

Web sitenizde ürün ve hizmetlerinizi anlattığını bölümler genellikle kısıtlıdır. Ayrıca okuyanı sıkmaması için satış odaklı, hap bilgi veren, hızlıca aksiyona davet eden içerikte yazılmaları gerekmektedir. Oysa markanızla, ürün ya da hizmetlerinizle ilgili anlatmak istediklerinizi, kısacası hikayenizi daha fazla insana ulaştırmak için bloğunuzu kullanabilirsiniz. Blogunuzda ürünleriniz, şirketinizdeki önemli gelişmeler, çalışanlarınızla yaşadığınız deneyimler, sektörel gelişmeler, kendi istatistik ve verileriniz gibi pek çok konudan bahsedebilirsiniz.

  • Marka Bilinirliğinizi Arttırır. 

Blog kullanımı önemli içerik pazarlaması yöntemlerinden biridir. Müşterilerinizin ilgisini çekebilecek teklif, avantaj ya da yararlı bilgiler içeren blog yazılarınız sosyal medyada da paylaşılır, müşterileriniz / potansiyel müşterileriniz arasında yayılır ve bu da marka bilinirliğinize olumlu katkıda bulunur. 

Quicksprout.com’da Neil Patel tarafından yayınlanan “How Blogging Affects Your Bottom Line” adlı infografik bu konuda detaylı veriler ve bilgiler sunmaktadır. İnfografik verilerine göre tüketicilerin %61’i okudukları blog yazılarına dayanarak satın alma yapıyor ayrıca %60’ı kurumsal blogları okuduktan sonra şirket hakkında olumlu hislere sahip oluyorlar.

  • Web Sitenizin Arama Motorlarında Üst Sıralarda Çıkmasını Destekler. 

Ürün ya da hizmetlerinizi anlattığınız web sitenizde “Biz kimiz?”, “Ürünlerimiz/Hizmetlerimiz”, “İletişim” gibi sayfalar var ve bu sayfalar çok fazla hareket görmeyen, genellikle statik içeriklerden oluşuyor.  SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) yaparken sitenizde sizle ilgili, sizi direkt olarak anlatan, hedeflediğiniz müşterilere ulaşmanızı sağlayacak anahtar kelimeleri içeren yazıların olması arama motorlarının bunları indekslemesi ile aramalarda üst sıralarda çıkmanıza destek olur. 

  • Web Sitenizin Artan Trafiği ile Mevcut/Potansiyel Müşterilerinize Ait Data Kaynağı olur. 

Blogunuzda ürettiğiniz içerikler işletmeniz, ürün ve hizmetleriniz ve sektörünüz için katma değer yaratan içerikler olacağı için blogunuzu takip edenlerin sayısı her geçen gün artacaktır. Blog yazılarınız içinde indirim ya da satışa dönüşümü teşvik edecek başka yöntemler de kullanabilirsiniz. Blogunuzu takip eden mevcut/potansiyel müşterilerinizin abonelikleri sayesinde düzenli iletişiminize katkıda bulunacak dataya da sahip olabilirsiniz. 

  • Sosyal Medya Hesaplarınız için İçerik Sağlar 

Blog yazılarınız sosyal medya mecralarında paylaşmanız için ekstra içerikler üretmenizi sağlar. Böylelikle sosyal medya planlarınızı oluştururken daha rahat olursunuz ve elinizdeki zengin içerik çok sayıda içerik oluşturmanıza kaynak olacaktır. 

  • Sektörünüzde Referans Haline Gelebilirsiniz.

Ürün/hizmet ya da sektörünüzle ilgili değerli bilgileri, gelişmeleri, rapor ve analizleri yayınlamanız sizi sektörünüzde referans noktası haline getirir. Gazete ve dergiler yapacakları haberlerle ilgili olarak araştırmalarını web üzerinden blog vb referansları tarayarak yapıyorlar. Bu da itibarınıza ve halkla ilişkiler çalışmalarınıza da katkıda bulunur.